Winclone doesn't 'do' anything

I’m running Catalina and I’m trying to make an image of my bootcamp drive to a NAS. I’m using winclone 8.0.1. I go through the wizard and everything is fine, but then when it starts to create an image, it doesn’t do anything. No cpu usage, no drive usage, no network usage, no progression on the bar. Nothing. And when I try to cancel it also doesn’t cancel. The only way to stop it is to force quit it from task manager. What can I do to resolve this?

1 Like

If you open the log window, does it show any error messages?

tim

This is what I get:

2019-11-25T14:46:23+01:00:===============================================
2019-11-25T14:47:27+01:00:hiberfil exists…probing…
2019-11-25T14:47:32+01:00:We have Windows, but no BOOT folder, so checking to see if there is another partition on the same drive that has the folder. If so, we have a split boot config, and will grab the boot files
2019-11-25T14:48:38+01:00:hiberfil exists…probing…
2019-11-25T14:48:49+01:00:We have Windows, but no BOOT folder, so checking to see if there is another partition on the same drive that has the folder. If so, we have a split boot config, and will grab the boot files
2019-11-25T14:55:50+01:00:Setting to not sleep…
2019-11-25T14:55:50+01:00:Writing Version of Windows to Image
2019-11-25T14:55:51+01:00:Starting Helper Tool
2019-11-25T14:55:51+01:00:setting up listener for mach service com.twocanoes.WincloneHelper
2019-11-25T15:00:02+01:00:Winclone 8.0.1 (46114)
2019-11-25T15:00:02+01:00:Product ID:Winclone Standard
2019-11-25T15:00:02+01:00:Licensed to […]
2019-11-25T15:00:02+01:00:License Key edition
2019-11-25T15:00:02+01:00:Model Identifier: MacBookPro14,3
2019-11-25T15:00:02+01:00:=================diskutil list=================
2019-11-25T15:00:02+01:00:/dev/disk0 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *1.0 TB disk0
1: EFI EFI 314.6 MB disk0s1
2: Apple_APFS Container disk1 200.0 GB disk0s2
3: Microsoft Basic Data 134.2 MB disk0s3
4: Microsoft Basic Data BOOTCAMP 799.5 GB disk0s4
5: Windows Recovery 558.9 MB disk0s5

/dev/disk1 (synthesized):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: APFS Container Scheme - +200.0 GB disk1
Physical Store disk0s2
1: APFS Volume Macintosh HD - Data 78.8 GB disk1s1
2: APFS Volume Preboot 80.6 MB disk1s2
3: APFS Volume Recovery 528.5 MB disk1s3
4: APFS Volume VM 1.1 GB disk1s4
5: APFS Volume Macintosh HD 10.7 GB disk1s5

/dev/disk3 (disk image):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme +64.0 MB disk3
1: Apple_HFS Winclone 8.0.1 63.9 MB disk3s1

it looks like the helper tool is either blocked or crashing. Do you get any crash error messages or are you running any security software/antivirus that might be blocking the helper tool?

tim